SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Jak na malou koupelnu s vanou?

Malé místnosti jsou ohledně designování obvykle velkou výzvou a bez nadsázky lze říci, že malá koupelna je často velkým projektem. Pojďme si tedy spolu ukázat, jak dokonale zařídit menší koupelnu s vanou

Jak na malou koupelnu s vanou?

Kde začít?

Jelikož u menších koupelen bojujeme hlavně o funkčnost koupelny, tak je velmi důležité dopředu zvážit, bez kterých zařizovacích prostředků se obejdeme, a bez kterých naopak ne. 

Mezi další velmi důležité otázky patří kolik osob bude koupelnu používat a zda mezi ně patří jen dospělé osoby a nebo i děti. Tato zjištění nám pomohou vyhnout se v budoucnosti dalším rekonstrukcím.

Asymetrické vany

Sníte o domácích lázních navzdory malému prostoru? Nevzdávejte se svých snů, protože rohové vany jsou v tomto případě správnou volbou. Díky správnému tvarování mohou být často prostornější než klasické rovné vany. Asymetrická vana v rozměru 150 cm je stejně prostorná jako rovná vana v rozměru 170 cm. Vynikajícím příkladem jsou vany Frida, Selena, Marika nebo Miki.

Jak na malou koupelnu s vanou?
Jak na malou koupelnu s vanou?

Klasické rovné vany

Pokud však tíhnete ke klasickým rovným vanám, neváhejte a nahlédněte do naší nabídky menších van v délce 100-120 cm. Dokonalým příkladem je vana Mini ve dvou rozměrech - 100x65 cm a 110x70 cm. Tyto nestandardní rozměry jsou vhodné do opravdu malých koupelen.

Zařizování malé koupelny

Při zařizování menších koupelen je dobré myslet na triky, které Vám pomohou koupelnu opticky zvětšit. Například LED osvětlení nebo velkoplošná zrcadla jsou skvělou volbou do malých prostorů. Při vybírání koupelnového nábytku vybírejte raději lesklé povrchy, které také opticky zvětší Vaši koupelnu. V malých prostorech se doporučují volit jednobarevné obklady. Koupelnu obohaťte o pár dominantních prvků - například velké umyvadlo na desku. Při výběru baterie dbejte na to, aby se k sobě celkové designy všech doplňku hodily. Snažte se do malé koupelny nevnést chaos, ale naopak minimalistické řešení. 

Veronika ve spolupráci s kočkou AploMačkou
Aplomo

mceclip0