SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Industriální koupelna

V tomto článku se dozvíme, jaké prvky tvoří industriální koupelnu a jak jí docílit. Industriální koupelna vyniká svými prvky inspirovanými starými továrnami a průmyslovými prostory z dob industrializace. Vznikal v New Yorku a Londýně během 60. a 70. let minulého století. V té době se rapidně zdražovaly nájmy, a tak si umělci zařizovali byty v opuštěných továrnách. 

Prvky industriální koupelny

V koupelnách v industriálním stylu převládá černá, grafitová a šedá barva. Koupelnový nábytek může být doladěn dřevěnými prvky. V industriální koupelně lze použít cihly, například k obložení stěn nebo dokonce k vytvoření originálního obkladu vany. Velmi zajímavou možností je zde využít jeden dominantní prvek - volně stojící vanu. Pokud zvolíme sprchový kout, nemusíme se bát tmavých barev sprchové vaničky. Důležitým designovým prvkem v industriální koupelně jsou také zrcadla. Pro zvětšení prostoru a zajištění většího množství světla se vyplatí zvolit větší nebo osvětlené modely.

Navrhování industriální koupelny

Jak jsem již zmínila dříve, při výběru prvků, které tvoří industriální koupelnu, je vhodné zvolit tlumené barvy v odstínech černé a šedé. Pokud jde o stěny, dobře na nich budou vypadat cihly, kámen nebo kamenina. Na podlahu zvolte podobný materiál. Nábytek do industriální koupelny je obvykle vyroben ze dřeva, bez dekorací. Pokud jde o kování, je vhodné zvolit bílé nebo černé prvky, které dokonale doplní uspořádání. Při uspořádání prostoru v průmyslové koupelně by se nemělo zapomínat na funkční doplňky. Patří mezi ně minimalistické věšáky na ručníky a lampy, které připomínají osvětlení používané v továrnách. Je však třeba mít na paměti, že industriální styl je spojen s prostornými interiéry, proto to nepřehánějte s množstvím doplňků a ozdob, které by mohly koupelnu zbytečně ovládnout.

Volně stojící vana nebo sprchový kout?

Při navrhování industriální koupelny si mnoho lidí klade otázku, jaký typ vany zvolit. Můžete samozřejmě zvolit rohové nebo nástěnné modely, ale nejefektivnějším řešením je pořízení volně stojící vany. Kam byste ji měli umístit? Ideálně do středu koupelny. Díky tomu bude celek vypadat opravdu úchvatně.

Hodila by se sprcha do industriální koupelny?

Pokud dáváte přednost sprše před vanou, možná vás zajímá, zda je to v průmyslové koupelně možné. Odpověď zní ano! Sprchový kout je pro tento typ místnosti ideální volbou. Správný sprchový kout a sprchová vanička s ní dokonale splynou a učiní místnost o něco pohodlnější a funkčnější. Jak vybrat sprchový kout do průmyslové koupelny? V první řadě se vyplatí zvolit kompozitní modely sprchových vaniček. Z nich lze vytvořit sprchové kouty, které nejen skvěle vypadají, ale jsou také mimořádně pohodlné a praktické.

Veronika ve spolupráci s kočkou AploMačkou
Aplomo

mceclip0