SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Keramika vs. litý mramor

KERAMIKA VS. LITÝ MRAMOR

Velmi často od našich zákazníků slýcháváme otázku, jaký je rozdíl mezi umyvadlem z keramiky a z litého mramoru a který materiál je vlastně lepší. S naprostým přesvědčením, na otázku který materiál je lepší, je odpovědět těžké, avšak pokusíme se Vám při výběru, co nejvíce poradit.
Jaký je rozdíl mezi keramikou a litým mramorem?

Údžba keramiky

U keramiky se nemusíte bát použít v podstatě jakékoliv přípravky v podobě tekutých či sypkých písků. Z povrchu snadno vyčistíte vodní kámen a jiné nečistoty, které si žádají větší zásah. Do keramického umyvadla by určitě neměl spadnout těžší předmět - fén, parfém,.. Pokud vám do keramiky spadne těžký předmět, dojde k narušení jejího povrchu a začnou se v umyvadle objevovat tenké vlásečnicové prasklinky, které se budou postupem času více rozrůstat. V takovémto případě se umyvadlo již nedá umyvadlo opravit.
Jaký je rozdíl mezi keramikou a litým mramorem?

Údržba litého mramoru

Přestože je litý mramor brán jako nezničitelný materiál, je při jeho čistění potřeba dbát na správný postup. Doporučujeme zásadně nepoužívat agresivní přípravky, rozhodně ne žádný tekutý písek apod., a drsné houbičky/hadříky. Litý mramor má na povrchu mikropóry, takže určitě nesmí do umyvadla přijít barva na vlasy či jiné agresivní přípravky, které by způsobily nežádoucí zabarvení. Avšak pokud se nedopatřením stane, že do umyvadla spadne těžší předmět, nemusíte se bát - povrch lze perfektně v případě potřeby opravit.