SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Vany s dvířky

Vany s dveřmi pro seniory a invalidy

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě. Bohužel ale velmi často, vzhledem k situaci uživatelů, vyžaduje mnoho důležitých úprav. Omezení schopnosti pohybu, z důvodu nemoci nebo stáří, brání v každodenní péči a stává se tak velice nepříjemnou záležitostí. Statistiky ukazují, že téměř 50% nehod mezi staršími lidmi se stane doma. Starší lidé jsou často zvyklí na svůj prostor a nevěnují pozornost tomu, že s věkem je pro ně vykonávání některých činností stále obtížnější, proto je velmi důležité nezanedbat výběr zařizovacích předmětů do koupelny.

vany-pro-seniory

Vlastnosti van pro se seniory a invalidy

Kromě estetického provedení, velice snadného čištění a příjemného hladkého povrchu, jsou vany velmi funkční a praktické. Vany jsou vyrobeny z vysoce kvalitního a spolehlivého 100% akrylátu, který má výborné izolační vlastnosti, proto oproti například ocelovým nebo litinovým vanám mnohem déle udrží Vámi zvolenou teplotu lázně a její povrch je tak stále příjemný. Specifické vlastnosti tohoto materiálu navíc umožňují jeho opravu v případě nechtěného povrchového poškození.

Problémy u klasických van

Častými problémy při užívání klasických van je jejich vysoký okraj nebo nedostatek místa k relaxaci - to jsou každodenní problémy při používání van u mnoha starších či handicapovaných lidí. Největším problémem je právě vstup a výstup z vany. I když je vana vysoká například jen 60 centimetrů, může být pro staršího nebo nemocného člověka často opravdu nepříjemné, aby do vany pohodlně vstoupil.

AVO

Sedátko a dvířka

Tyto vany nabízí mnohem víc, než se může zprvu zdát. Některé typy (například AVO a VOVO) obsahují sedátko, které umožní všem uživatelům pohodlnou a bezpečnou koupel. Sedátko je velice stabilní a tak dokonale plní své funkce. Tyto vany jsou vybaveny také dvířky, které jsou hlavním prvkem těchto van. Díky nim je vstup a výstup z vany naprosto snadnou záležitostí. Dvířka mají výborné těsnící vlastnosti a snadné ovládání.

vany-pro-seniory1

Hlavní prioritou při navrhování koupelny pro staršího a nebo hendikepovaného člověka je správné a rozumné rozvržení prostoru a finální řešení, které umožní samostatné užívání člověku i s motorickými problémy. Tyto vany jsou proto výbornou volbou pro všechny, kteří ocení vylepšení toho, co jim dělá problém.

 impresss

V naší bohaté nabídce naleznete mnoho typů těchto van. Každá vana nabízí něco jiného a každý si najde to své. 

Bára ve spolupráci s kočkou AploMačkou.
Aplomo

mceclip0-2