SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Péče o akrylátové výrobky

Vany a sprchové vaničky vyrobené ze 100% akrylátu vyžadují nenáročnou, ale účinnou péči. Rádi Vám poradíme, jak správně o takové výrobky pečovat a jaké vhodné čistící prostředky na takový povrch používat. 

Nenáročná péče

Každý člověk má rád čistotu domova a přestože se u akrylátových výrobků nejedná o přehnanou a složitou údržbu, je potřeba dodržovat pár bodů, jak povrch čistit:

  • čistíme měkkou houbičkou/měkkým hadříkem
  • nepoužíváme houbičky/drátěnky s drsným povrchem
  • čistíme vhodnými tekutými přípravky 
  • nepoužíváme agresivní chemikálie (chlor, ..)

intima

Akrylátový výrobek je nejkrásnější, pokud majitel dokáže udržet jeho dokonalý lesk po mnoho let. Udržení dokonalého lesku docílíme správným zacházením s výrobkem a především, již zmiňované, péče o samotný výrobek. Je důležité, abychom na čistění povrchu nepoužívali žádné čistící pomůcky s drsným povrchem. I přesto, že se jedná o neuvěřitelně odolný a kvalitní povrch, chceme zachovat jeho krásu, co nejdéle.

Problém s vodním kamenem

Mnoho lidí žije v oblasti, kde voda obsahuje mnoho vápníku a často je trápí právě jeho usazeniny. Takové usazeniny dokáží znepříjemnit Vás domov. Doporučujeme používat jednoduché čistící prostředky, díky kterým se takových usazenin zbavíte. Jedním z takových čistících prostředků je například přísada, kterou máme každý doma. Jedná se o klasický ocet smíchaný s citronem. Ocet necháme působit asi 15-20 minut. Poté už jen stačí výrobek opláchnout teplou vodou.

Osvědčené čistící prostředky

Výborným neagresivním čističem akrylátových povrchů je čistič pro vany a vaničky. Tento čistič nezpůsobuje jakékoliv poškození povrchu, protože neobsahuje žádné korozivní chemikálie a zachovává jeho dokonalý lesk, díky kterému výrobek vypadá jako stále nový. Čistění výrobků tímto čističem praktikujeme při úklidu koupelny. Klasickým čističem na jakýkoliv povrch je Multi Clean čistící pěna, díky které výrobek jednoduše vyčistíme a ovoníme. Jedná se o univerzální čistící pěnu, vhodnou na všechny možné povrchy, s jemnou příjemnou vůní čistoty. V případě již umiňovaných usazenin z vodního kamene doporučujeme Purity citronový čistič.

 cistice

Poškození vany

Ač bychom nikdo nechtěli, je možné, že do vany nebo vaničky nedopatřením spadne nějaký předmět, který povrch drobně poškodí. Na povrchu se vytvoří dírka nebo prasklina. S drobným škrábancem či menší dírkou si ale dokážete poradit sami, a sice pomocí brusného papíru, brusné pasty a následného vyhlazení. Není tedy potřeba věšet hlavu, menší opravdu zvládne každý sám!

Proč zvolit akrylátovou vanu?

Volba akrylátové vany je více než jasná. Jedná se o cenově velmi dostupné výrobky, které Vás nezklamou. Hlavní předností je, že jsou dostupné v prakticky všech atypických tvarech. Vana je velice příjemná na dotyk a jakmile si do ní jednou lehnete, pochopíte výhody tohoto materiálu. Je nenáročná právě na údržbu a lze ji snadno svépomocí opravit. 

intrica

Doporučujeme zároveň nezanedbat výběr vhodné vany pro Vás. Nahlédněte proto do naší nabídky akrylátových van.

Bára ve spolupráci s kočkou AploMačkou.
Aplomo

mceclip0