Dokonalá koupelna

Zařizujete novou koupelnu a nebo jste se rozhodli předělat tu stávající? Nevíte si rady, jak a kde začít? 

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě/bytě a je potřeba při její realizaci myslet na její praktičnost. Koupelna by nás také neměla brzy omrzet, proto by se neměly zanedbat prvotní kroky při výběru obkladů a dlažby.

1.) Rozměry koupelny

Především záleží na velikosti koupelny a na tom, zda chceme koupelnu opticky zvětšovat, zmenšovat a nebo jsou její rozměry vyhovující. Často u našich zákazníků slýcháme různé domněnky ohledně rozměrů obkladu a dlažby: „Máme koupelnu malou, doporučte nám tedy obklady menších rozměrů.“ Nakonec vždy odcházejí s obklady a dlažbou větších rozměrů. Naše hlavní snaha přeci je, aby malá koupelna opticky nabyla na velikosti a toho zaručeně docílíme většími obklady! Koupelna se opticky nádherně zvětší a bude vypadat naprosto designově. 

Naopak u koupelny, která je podle někoho až zbytečně veliká, dokonale využijeme prostoru, který nabízí. Zvolíme velkoformátové obklady, díky kterým bude koupelna vypadat luxusně a dáme si práci s výběrem zařizovacích předmětů větších rozměrů. V koupelně tak můžeme mít vše, na co jen pomyslíme - velkou vanu, ale také prostorný sprchovací prostor a praktickou, rozměrově velkou, skříňku s umyvadlem a nebo třeba dvojumyvadlo. Čím větší produkty, tím lépe!

2.) Světlé x tmavé obklady?

Tato otázka není tak častá, zákazník má skoro vždy zcela jasno, zda chce vést svou koupelnu ve světlém stylu a nebo má radši odstíny tmavší. Přesto je ale dobré tento krok velmi dobře promyslet. U malé koupelny rozhodně doporučujeme se držet světlých barev, abychom docílili již zmiňovanému optickému zvětšení. Takovou koupelnu však lze doplnit i tmavšími obklady a to například obložit jednu stěnu ve výrazných tmavších odstínech, čímž získá koupelna jedinečný vzhled. 

Následuje výběr zařizovacích předmětů,

který bývá často ten nejtěžší. Na tomto kroku naši zákazníci stráví vždy nejvíce času, určitě totiž nechtějí zanedbat jakýkoliv důležitý prvek koupelny. Navíc není vůbec lehké vybírat mezi tolika dokonalými produkty!

3.) Koupelnový nábytek

  1. chci nábytek závěsný a nebo na nožičkách?
  2. budu se držet bílé povrchové úpravy a nebo se nebojím barev?
  3. jaké rozměry zvolím?

1. To, jestli budeme řešit nábytek závěsný či na nožičkách je také vcelku jasná volba, nelze však říci, že by byla jedna a nebo druhá varianta oblíbenější. Z praktického hlediska je ale nutné sdělit, že závěsný nábytek poskytne podstatně pohodlnější úklid koupelny a právě to je často rozhodující bod u našich zákazníků. Nicméně, ne veškeré zdi umožňují nábytek zavěsit a tak nezbývá než pořídit nábytek na nožičkách. Nutné je ale zmínit, že při takové volbě nám nábytek ve většině případech poskytne o maličko větší - hlubší zásuvky/šuplíky. V naší nabídce je ale také možné vybrat designový nábytek, který nožičky/stojny obsahuje a i přesto, že je cílem nábytek zavěsit, často zákazníci právě tento nábytek volí a to z důvodu ojedinělého designu, který nábytek nabízí - například jako je tomu u série Bronx a série Queen.

2. Tato otázka se samozřejmě odvíjí od zvolených obkladů a dlažby tak, aby celá koupelna dávala smysl. Nabízíme obrovské množství koupelnového nábytku v klasicky bílém provedení, ve velmi oblíbeném dřevodekoru a nebojíme se ani různých barev! Za zmínku určitě stojí namátkově pár favoritů pro lepší představu -

Bílý design

Dřevodekor

Barvy

3. Jaké rozměry nám koupelna umožní, takový koupelový  nábytek zvolíme. Čím větší koupelna, tím větší koupelnový nábytek! V takovém případě můžeme opravdu vybírat v podstatě z čehokoliv, zkrátka se nemusíme bát těch největších rozměrů. Naopak v malé koupelně musíme dbát na promyšlenost prostoru, proto budeme volit rozměry nábytku, co nejchytřeji. Zároveň chceme u malé koupelny docílit dostatečnému úložnému prostoru, kterého v koupelně často není dostatek. Volíme proto nábytek, který nám tento úložný prostor poskytne a my tak schováme věci, které nechceme, aby byly na očích. 

TIP pro malé koupelny

Zrcadlo je nedílnou součástí každé koupelny. Větší formát zrcadla ocení jak malá místnost, tak rodina o více členech. Odraz světla v zrcadle opticky zvětší celou místnost. 

         

 4.) Vana, sprchový kout

Jak bylo již zmíněno, v případě velké koupelny můžeme vybrat vanu, co největších rozměrů. U velké koupelny se vybízí vana volně stojící, jak po designové stránce, tak po stránce praktické. Díky volně stojící vaně báječně zrelaxujete své tělo a mysl. Volně stojící vany jsou výbornými pomocníky při náročných dnech, kdy se člověk potřebuje ponořit do horké koupele a odpočinout si. Snoubí v sobě eleganci, nadčasovost a luxus. A navíc, kdo by si nepřál své vlastní domácí wellness? 

Pro ty, kteří nejsou fanoušky volně stojících van máme bezproblémové řešení! Nabízíme obrovské množství klasických van dlouhých až do rozměru 200 cm. Ale myslíme i na ty, kteří budou vybírat z van menších rozměrů, takové vany nabízíme již od rozměru 100 cm. Skvělým tipem do jakékoliv koupelny je volně stojící vana Risa (délka od 160 cm), která je unikátní svým provedením v podobě umístění přímo ke zdi. Tím ušetříme místo v koupelně, ale zároveň si dopřejeme pohodlnou koupel. 

Pokud nám prostor dovolí umístit do koupelny také sprchový kout /dveře či sprchový box, nebo dokonce sprchový masážní box, máme vyhráno! Samozřejmě máme i takové zákazníky, kteří i když mohou, obě dvě varianty v koupelně nechtějí a zvolí tak pouze jednu. Záleží pouze na prioritách zákazníka.

U tohoto kroku je velmi důležité myslet na prostor pro sprchování, který nám při realizaci vznikne. Někomu stačí sprchový kout menších rozměrů a pro někoho je prostor pro sprchování velmi důležitou a nedílnou součástí. Takový prostor lze řešit mnoha způsoby - například sprchový kout walk-in, tzn. jedna skleněná stěna, díky které vznikne otevřený prostor, v podstatě jakýchkoliv rozměrů, pro sprchování.

Při volbě sprchového koutu či sprchových dveří je u nás výběr skutečně bohatý! Sprchové dveře jsou ideální pro koupelny, kde se přímo vybízí umístění dveří mezi dvě stěny - sprchové dveře nabízíme již od rozměru 70 cm až do rozměru 160 cm. 

5.) Doplňky

Koupelnu je určitě potřeba dokončit a to s vhodnými koupelnovými doplňky. Aby koupelna dosáhla svého finiše, je potřeba se zamyslet, v jakém stylu budeme koupelnového doplňky vybírat. Doplňku je nepřeberné množství a tak je dobré si nejdříve určit, zda budeme volit doplňky designové a nebo například v retro stylu. Poté je potřeba určit barvu, ve které doplňky budou zhotoveny - a je to! 

 

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit. 

Bára ve spolupráci s kočkou AploMačkou.
Aplomo

mceclip0