SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Péče o koupelnový nábytek

Péče o koupelnový nábytek a jeho umístění v koupelně

Péče o koupelnový nábytek je činnost, která by neměla být vynechána. Námi nabízený koupelnový nábytek je opravdu ve velmi kvalitním provedení a při správné péči je zaručena dlouhá životnost. Každý jediný kus si zaslouží správné zacházení, díky kterému vydrží co nejdéle jako nový. Nebojte se, budu Vám spíše psát jak ho neošetřovat, protože přílišná péče by mohla být spíše ke škodě :)

sponge-g3a6e77ad4_1280

Velmi důležité je především umístění nábytku v koupelně, ten by rozhodně neměl být umístěný v přímé blízkosti zdroje vody, jako je vana, otevřená sprcha (walk-in) atd. Přestože je náš veškerý nábytek v koupelnové úpravě a bez problémů odolává běžné vlhkosti v koupelně, není přizpůsoben přímému působení vody, to není ostatně žádný, a plastový nábytek nebude v našich vysněných koupelnách zrovna žádoucí.  Ve zkratce tedy není umístění nábytku přímo k vaně nebo sprchovému koutu správná cesta k péči o nábytek. Je mi jasné, že dispozice koupelny kolikrát neumožňuje jiné řešení a není dostatek prostoru pro dodržení všech pravidel. Ani toto není problém a v případě, že je např. skříňka s umyvadlem umístěna na přímo u vany lze použít vanovou zástěnu a nábytek bude v bezpečí.

Sv-70_3

Skříňku s umyvadlem, sloupek, zrcadlovou galerku a doplňkovou skříňku je třeba také uklízet. Pro otření nábytku používám měkký, čistý vlhký hadřík. Je velmi důležité nepoužívat agresivní čistící prostředky, které by poškodily svrchní vrstvu nábytku. Můj tajný tip na údržbu povrchu nábytku a dokonce i plochu zrcadel je Multi Clean 7. Vše potom voní po úklidu a čistotě, tak jak to mám ráda. Nezanechává šmouhy a vyčistí opravu leccos, ono v létě po muších náletech to není zrovna legrace :)  A to je vše! Jednoduché, že?
Umyvadlo potřebuje o trochu větší péči, protože je to věc dennodenní potřeby a to už je po týdnu znát. Nejčastějším umyvadlem je umyvadlo keramické. Skvělé je, že i toto zvládne vyčistit Multi Clean 7. Pokud ho nemáte, můžete umyvadlo vyčistit běžně dostupnými neagresivními prostředky z drogerie, např. tekutým pískem, ale pozor, ten na povrch nábytku nesmí přijít! Na to ovšem máme v naší nabídce nábytku také skvělou vychytávku, což jsou keramická umyvadla s okrajem, který nedovolí přetečení vody ani čistících prostředků na boky nábytku. Tyto umyvadla jsou např. u sérií Eliba, Liga a Senátor.

4392-2

Umyvadlo z litého mramoru vyžaduje trochu jinou a šetrnější údržbu než umyvadlo keramické. Ale odměnou za to Vám bude takřka nesmrtelný materiál s neuvěřitelnou precizností výroby a křivek. Je nutné ho čistit tak, aby nedošlo k poškrábání. Měkkým, čistým a namočeným hadříkem otřeme plochu mramorového umyvadla. A ano, opět můžete použít můj oblíbený Mutli Clean 7.
Velmi důležitým parametrem, proč nepoužívat k čištění umyvadel agresivní prostředky je jednak to, abyste nepoškodili povrchovou úpravu umyvadla, ale také zejména sifon, který v důsledku používání agresivních prostředků může začít protékat a následně tak poškodit korpus nábytku.

Vn_110r_5

Zrcadlová galerka se čistí stejně, jako jakékoliv zrcadlo. Dbejte zkrátka na to, aby nedošlo k poškrábání skla. Údržba je naprosto jednoduchá a každý ji důvěrně zná. A jaké je překvapení, že i zrcadla opět leštím Multi Clean 7 :) Jednoduše nastříkám pěnu na zrcadlo, vyčistím hadříkem a doleštím suchým hadříkem nebo ubrouskem.

Velluto_9_PostSérie Velluto

Pamatujte, že používání přehnaného množství čistících přípravků úklid nijak nevylepší, naopak může působit spíše kontraproduktivně. Nábytek nevyžaduje příliš přehnanou péči, což je vlastně ta nejlepší zpráva.

Podstatné je o něj pečovat rozumně a s láskou.

Klára ve spolupráci s kočkou Aplomačkou
Aplomo