SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Sprchové kouty

Sprchové kouty

Sprchový kout bývá běžnou součástí takřka každé koupelny a mnohdy není jeho výběru kladen dostatečný důraz a tak dochází ke zbytečným zklamáním a nesplněným očekáváním. Ráda bych Vám tedy s výběrem poradila, tak abyste se mohli stát naším dalším spokojeným zákazníkem.

V naší nabídce naleznete pouze sprchové kouty s výplněmi z bezpečnostního skla. Sprchové kouty s plastovými výplněmi u nás nenaleznete, nejedná se o typ výrobků, které bychom chtěli mít v naší nabídce, neodpovídají ani kvalitou ani životností.

Snažíme se, aby naše nabídka byla opravdu pestrá a zajímavá, proto u nás najdete i luxusní barvy profilů, krom bílé a chromové, tedy i černou a zlatou barvu profilů. Krom barev profilů máte i výběr z mnoha rozměrů, kdy nejmenší sprchové kouty jsou o rozměrech 70x70 a největší i 160x90 cm. Pokud Vás problematika sprchových koutů zajímá, postupujte v textu níže.
 sprchkout3

Asi nejklasičtějším řešením typické koupelny je běžný sprchový kout, čímž se rozumí "sprchová zástěna". Tyto nabízíme výhradně se výplněmi z bezpečnostního skla. Plastové výplně nenabízíme z kvalitativních důvodů a krátké životnosti výrobku a ani bych Vám je nemohla s čistým svědomím doporučit. Je již na vás zda si vyberete již komplet s vaničkou nebo zvolíte samostatný sprchový kout. V naší nabídce naleznete mnoho rozměrů a tvarů sprchových koutů.

Systémy otevírání sprchových koutů

Posuvný ložiskový

Sprchovým koutem nazýváme vždy uzavřený sprchový prostor, který je třeba nějakým způsobem otevřít. Nejběžnějším systémem otevíráním sprchového koutu jsou klasické ložiskové pojezdy, kdy se  dveře otevírají posunutím do boku. Tento systém je používán jak u základních modelů tak u luxusních kousků. Výhodou tohoto otevírání je úspora místa, protože dveře od sprchy nevybíhají do prostoru koupelny a voda po nich stéká do sprchového koutu a nikoli mimo něj. Jako nevýhoda by mohla být brána nezbytná péče o ložiska, protože pokud se ložiska patřičně neošetřují tak časem dojde k jejich zkorodování a následnému poškození. Tato péče ovšem není nijak složitá a já používám mazání na ložiska GT7, které ložisko "zakonzervuje" a je po starostech. Frekvenci ošetření si učíte sami dle kvality a vlastností vody ve Vaší koupelně. Já toto dělám vždy při generálním úklidu jednou za čtvrt roku a vše šlape jak má.

8a12246adc25467e993e3fb741ecf0fb

Posuvný na rolnách

Tento systém se u mě těší velké oblibě a velice ráda ho doporučím, o čemž svědčí i to, že jej máme i doma a to už o něčem vypovídá :) Toto otevírání je v podstatě identické jako předchozí, ale oplývá pouze výhodami. Dveře se neposouvají na klasických ložiskách, ale jsou zavěšené na velkých designových rolnách na vrchní masivní liště sprchového koutu a tyto obříky se opravdu starat nemusíte :) Ty si žijí svůj vlastní spolehlivý život. Na jednu vlastnost, která by mohla být brána jako mírně negativní, ale upozornit musím, sprchový kout není úplně hermeticky uzavřený a pokud voda stříká anebo teče přímo po sprchových dveřích může se stát, že pod dveřmi mírně podtéká. Já toto ovšem jako negativum nevnímám a tento systém je mým favoritním. 

deante-276

Křídlové otevírání

Dalším velmi oblíbeným systémem otevírání sprchového koutu je systém křídlový, tak jak to známe u klasických dveří. Otevírat se může buď celá skleněná plocha dveří nebo její část. Tento systém se těší velké oblibě a to zejména pro svou nekomplikovanost a velmi jednoduchou údržbu. Nutno také zmínit, že tento systém Vám bude spolehlivě sloužit opravdu dlouhá léta. Jenom je třeba myslet na to, že je vhodný spíše pro prostornější koupelny, protože křídlo se většinou otevírá do prostoru koupelny. Ráda bych Vás upozornila také na to, že je třeba pomyslet na trochu vody, která po každém sprchování a otevření dveří steče na dlažbu před sprchovým koutem, což by někomu mohlo vadit. U některým modelů bývá na spodní části dveří instalována odtoková lišta směřující stékající vodu zpět do sprchového koutu, někomu může být ale čištění této lišty na překážku. Jinak tento systém hodnotím jako vynikající a bezproblémový.

RGB_small_Lazienka-rehabilitacja-kabina_niebieska

Zalamovací systém

Tento systém také stojí za zmínku, protože je dobrým kompromisem. Je vhodný do malých koupelen a nechodí na klasických ložiscích, ale na jednom vodícím ložisku nahoře a na jednom dole. Dveře se zalamují do vnitřku sprchového koutu a zároveň zde stále zůstává široký vstup, v čemž je tento systém unikátní.
U některých modelů jsou zalamovací dokonce obě stěny sprchového koutu, což je geniální pro opravdu malé koupelny, protože lze sprchový kout v podstatě úplně složit na stěny a nezabírá tím žádný prostor.

aranzowane_kabina_kerria_deszczownia_cubic_bateria_lotos_lato

Tvary sprchových koutů

Čtvrtkruhové sprchové kouty

Asi nejoblíbenějším tvarem sprchovým koutů jsou čtvrtkruhové. Důvod je zřejmý, jsou vhodné pro zejména pro svou vhodnou dispozici a nezabírají v koupelně zbytečně mnoho místa. Jejich otevírání je buď klasické posuvné nebo křídlové. Tuto problematiku jsme probírali výše.

Xenia-duo-black-ar

Čtvercové sprchové kouty

Pro zákazníky, kteří mají rádi ostré, moderní linie máme v nabídce také klasické čtvercové sprchové kouty. Pokud pro ně máte v koupelně dostatek místa jedná se o dobrou volbu, protože tento kout působí svým vnitřním prostorem velkolepěji než sprchový kout čtvrtkruhový.
Použité typy otevírání jsou posuvné, křídlové nebo zalamovací.

a0de47df56652946

Obdélníkové sprchové kouty

Pokud máte v koupelně opravdu dostatek místa a rádi se sprchujete, je za mě nejlepší volbou velký obdélníkový sprchový kout. Není nad pocit opravdu velkolepého prostoru při sprchování. Ani se neptejte jak velký sprchový kout mám doma :) Takže tuto volbu mohu jednoznačně doporučit a rozhodně vím,že nebudete zklamáni.
V obdélníkových sprchových koutech již nalezete všechny styly otevírání, o kterých jsem psala výše. 

033ca7168b690d46

Pětiúhelníkové sprchové kouty

Některé koupelny vyžadují méně typická řešení a proto v naší nabídce naleznete i pětiúhelníkové sprchové kouty. Zde se bude většinou jednat o křídlové otevírání sprchového koutu.

80376b9540336bce

Asymetrické sprchové kouty 

Pokud máte dostatek místa, ale vadil by Vám vybíhající roh obdélníkového sprchového koutu do prostoru koupelny pak je pro Vás asymetrický sprchový kout tou pravou volbou. Poskytuje dostatek místa pro sprchování a zároveň nezabírá tolik místa v koupelně. Vždy se zde bude jednat o posuvné otevírání sprchového koutu.

1b5d510478ba447c89e9031bbe65b682

Pokud byste v tomto článku nenašli odpověď na Vaši otázku, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám poradíme. 
Také Vám můžeme doporučit návštěvu naší prodejny ve Dvoře Králové n.L., kde se Vám budeme rádi věnovat a uvidíte zde mnoho sprchových koutůna vlastní oči.

Klára ve spolupráci s kočkou AploMačkou
Aplomo

mceclip0