SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Úklid koupelny

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě/bytě a trávíme v ní mnoho času. První místnost, kam míříme každé ráno a místnost, kde své tělo (i duši) připravujeme ke spánku, je právě KOUPELNA. A právě z těchto důvodu je velmi důležité, aby se nám tento čas v koupelně trávil příjemně. Jak na to?

Úklid koupelny
Úklid koupelny

1. pryč se zbytečnostmi

zbavíme se věcí, které v koupelně nepoužíváme
Úklid koupelny

2. pořádná péče

vyčistíme, ošetříme a naleštíme veškeré předměty v koupelně
Úklid koupelny

3. podlaha

čistá podlaha jako třešnička na dortu

1. pryč se zbytečnostmi

Je důležité, aby se v koupelně nacházely opravdu jen nezbytné produkty. Nechceme přeci, aby nám koupelna přetékala zbytečnostmi a my se tak každý den trápili hledáním konkrétního produktu. Zároveň je dobré protřídit sprchové gely, šampony a veškeré hygienické potřeby, které nám leží na vaně nebo na podlaze sprchového koutu. Je nutné si přiznat, kolik z těch všech lahviček skutečně používáme. Vše by mělo mít své místo tak, abychom i poslepu sáhli na konkrétní věc. 

Úklid koupelny

Naše doporučení

Pokud patříte mezi ty, kterým k mytí nestačí pouze jeden/dva produkty a už Vám tak nezbývá místo na vaně nebo podlaze sprchového koutu (ve sprchové vaničce) skvělým pomocníkem v podobě úložného prostoru je koupelnový nábytek! Takovou koupelnovou skříňku můžete mít plnou ''potřebných'' sprchových gelů, šamponů, masek apod.!

2. pořádná péče

Jakmile se ''zbavíme'' věcí, u kterých víme, že je nepoužíváme a protřídíme veškerou kosmetiku, pustíme se pořádného úklidu krok po kroku. 

Úklid koupelny

Postup

  • sprcha
  • vana
  • zrcadlo/zrcadlová skříňka
  • umyvadlo
  • baterie
  • wc

Krok za krokem

Je dobré začít u sprchového koutu/boxu a to především z důvodu skleněných výplní výrobku, které potřebují svůj čas. Ty často bývají zanešené vodním kamenem a nánosy od kosmetiky, kterou při sprchování používáme. Doporučujeme proto použít aktivní pěnu (čistič) pro skleněné výplně, díky čemuž se zbavíme nečistot. Čistič nastříkáme na skla (můžeme použít také na vodovodní baterie), následně necháme pár minut působit a během času působení se můžeme vrhnout například na vanu. Vanu ošetříme stejným způsobem, přípravek můžeme nechat nějaký čas působit.

Úklid koupelny

Mezitím se můžeme pustit do čištění veškerých vodovodních baterií, sprchových setů apod. Zde je velmi důležité nepoužívat agresivní přípravky, abychom nepoškodili povrch výrobku. Rozhodně nepoužíváme drsné houbičky! Stačí použít jemný čistící přípravek a hadřík, kterým produkt krásně a snadno vyčistíme. Jakmile máme baterie čisté, vyčistíme umyvadlo. Na umyvadlo z keramiky se nemusíme bát použít i houbičku, avšak na umyvadlo z litého mramoru používáme zásadně jemný hadřík. 

Nesmíme zapomenout na zrcadlo. Vzhledem k tomu, že se na sebe v koupelně díváme velmi často, je potřeba, abychom na sebe viděli jasně a čistě! To, jakou vychytávku každý na čištění zrcadla používá, necháme na Vás. Existuje snad padesát způsobů a každý má ten svůj.

Nyní se vrátíme ke sklům a vaně. Na čištění skel použijeme mokrý hadřík, kterým zapracujeme již použitý čistič a následně spláchneme teplou vodou. V našich doporučeních čistících prostředků (výše) naleznete impregnaci na skla - radíme Vám dobře, impregnaci používejte! Díky impregnaci se na sklech nebudou usazovat steklé kapky vody a následná údržba tak bude mnohem jednodušší. Vanu podobným způsobem, jako je tomu u skel, ošetříme hadříkem a přípravek smyjeme. Doporučujeme vanu vysušit do sucha, aby byla dokonale lesklá.

Úklid koupelny

Následuje čištění WC mísy. U té, aby byla mísa perfektně čistá, chvíli času skutečně strávíme. V případě, že to naše WC sedátko dovoluje, jej můžeme kompletně z WC mísy sundat, abychom měli prostor pro pečlivé čistění. 
Úklid koupelny
 

Naše doporučení

Obrovským doporučením od nás, je bezesporu rimless WC mísa, díky které je úklid WC jednoduchý nemusíme se bát nepříjemných překvapení při čištění okrajů mísy. Rimless WC mísa je totiž kompletně bez okrajů a není tak prostor pro usazování baterií a nečistot!
Úklid koupelny

1. podlaha

Velké a důležité finále úklidu koupelny je čistá podlaha. Na podlaze se odráží snad úplně vše. Podlahu zbavíme nepořádku a dopřejeme jí voňavou koupel, která tak ovoní celou místnost.

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit. 

Bára ve spolupráci s kočkou AploMačkou.
Aplomo

mceclip0

Úklid koupelny