SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Péče o vodovodní baterie

Jak nejlépe pečovat o vodovodní baterie?

Na péči o vodovodní baterie by se rozhodně nemělo zapomínat. Čím dříve a především správně o baterie pečujeme, tím déle nám vydrží jako zbrusu nové. Máme proto pro Vás pár rad, díky kterým budete po mnoho let se vzhledem a funkcí svých baterií maximálně spokojení.

Zásadní důležité body

  • k čištění nepoužívejte drátěnky a čisticí písky
  • k čištění nepoužívejte agresivní přípravky (Savo, Cif,..)
  • méně je více - zbytečně povrch nedrhněte
  • vyhněte se čištění párou
  • pravidelně baterie čistěte

                clear spray bottle

1.) k čištění nepoužívejte drátěnky a čisticí písky

Při čištění vodovodních baterií bychom se určitě měli vyhnout houbičkám s drsným povrchem, které by mohly povrch nehezky poškrábat a takové poškrábání již vrátit nelze. K čistění baterií tedy bohatě stačí hadřík s jemným povrchem. Čemu se určitě vyhneme, jsou čistící písky - těmi můžeme čistit umyvadlo, ale rozhodně ne baterie! K takovému čistění baterií totiž bohatě stačí přípravky určené k čištění baterií a nebo například obyčejné neagresivní tekuté mýdlo, které máme všichni doma.

2.) k čištění nepoužívejte agresivní přípravky (Savo, Cif,..)

Pro správné čistění samozřejmě také platí se vyhnout agresivním přípravkům jako je například Savo. Savo je výborným pomocníkem v domácnosti, ale pro vodovodní baterie určitě určený není. Baterie by tak mohly ztrácet na své barvě a lesku (matu) - povrch by se mohl změnit a to samozřejmě nikdo nechceme.

3.) méně je více - zbytečně povrch nedrhněte

U péče o vodovodní baterie platí přísloví 'méně je více' a to mnohonásobně! K údržbě baterií bohatě stačí jemný hadřík, kterým nejdříve s vhodným přípravkem vyčistíme jemnými pohyby, následně hadřík namočíme do vody a baterie otřeme. Abychom docílili krásného finiše, použijeme suchý hadřík, kterým baterie otřeme do sucha. 

               white and red textiles

4.) vyhněte se čištění párou

Vysoké teploty určitě nejsou vhodné pro jakýkoliv povrch (z jakéhokoliv materiálu) vodovodních baterií. Je tedy dobré se vyhnout používání parních čističů - vysoká teplota by mohla baterie na dobro poškodit.

 

5.) pravidelně baterie čistěte

Pokud se o baterie budeme starat pravidelně, zamezíme tak nepěkným usazeninám a zanešení. U takového čištění nezapomínejme na péči o perlátor. Díky pravidelnému čištění také lépe zamezíme usazování vodního kamene - jakmile se vodní kámen nevyčistí, začne vytvářet na povrchu vrstvy, kterých se již nelze příliš lehce zbavit. 

 

V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit. 

Bára ve spolupráci s kočkou AploMačkou.
Aplomo

mceclip0