SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Moderní koupelna Art Deco

Hledáte originální nápad na interiér Vaší koupelny? Pak zvažte koupelnu ve stylu Art Deco. V tomto článku se dozvíte, čím se tento styl vyznačuje a jak ho docílit ve Vaší koupelně.

Koupelna v duchu 20. let minulého století

Styl Art Deco se zrodil v meziválečném období, tudíž mu je více než 100 let. Ačkoliv se dříve využíval pouze v salónech a luxusních domech, nyní si ho může osvojit každý, kdo ocení netradiční uspořádání, designové kombinace a dekorativní prvky.

Moderní Art Deco koupelna

Znaky Art Deco stylu

  • Pečlivě navržená geometrie - často se používají různá tělesa a figury, které však nejsou vždy symetrické, ale jsou výrazné a působivé.
  • Kontrastní barvy - Pečlivý výběr barev z široké palety. Můžete vybírat z tlumené bílé a šedé po elegantní černou, zlatou, mahagonově červenou nebo třeba tmavě zelenou.
  • Luxusní materiály - exotické dřevo, kameny a mramor jsou vítány
  • Funkčnost - U tohoto stylu je třeba dbát i na funkčnost. Vše musí být ucelené a dopředu promyšlené.
Moderní Art Deco koupelna
 

Originalita

Tento styl patří do jednoho z nejobtížnějších stylů v interiérovém designu, ale za originalitu se odvděčí a potěší atmosférou luxusu.

Vhodné kombinace do koupelny Art Deco

Pokud chcete do své koupelny vnést styl Art Deco, mějte na paměti výše uvedené tipy - díky nim můžete vytvořit dokonalý design. Využijte potenciál mozaikových obkladů na stěnách i na podlaze, v okolí vany nebo ve sprše. Nebojte se barev. Tmavé honosné barvy, ale i jemné pastelové barvy jsou vítány. Do koupelny ve stylu Art Deco se vyplatí zakomponovat také černý nebo bílý mramor v kombinaci s měděnými či zlatými doplňky. Nezapomeňte na květiny, které Vaší koupelnu posunou na jiný level. Koupelnu doladíte k dokonalosti díky velkým výrazným zrcadlům a jinými extravagantními doplňky.

1. Kombinace mramoru a měděné barvy

 

Moderní Art Deco koupelna

Černý mramor

série Carrara
Moderní Art Deco koupelna

Bílý mramor

série Carrara
Moderní Art Deco koupelna

Měděný doplněk

Umyvadlová baterie Armance

 

 

2. Barevná mozaika, výrazné originílní doplňky a květiny

Jak již bylo zmíněno, mozaikové obklady jsou zde vítány. Všimněte si, jak koupelny krásně doladí květiny. Proto je důležité u stylu Art Deco dbát na detaily. 

Moderní Art Deco koupelna

Obklady WADI

Moderní Art Deco koupelna

Obklady WADI

Moderní Art Deco koupelna

Obklady VIBE

3. Barevný nábytek nebo dřevěný detail

Jemné pastelové barvy, honosné tmavé barvy nebo dřevěný detail? Všechny tři varianty se skvěle hodí do stylu Art Deco. Je jen na Vás, jaká varianta je Vám nejbližší. Jemné pastelové barvy se spíše hodí k dřevěným detailům či méně barevným mozaikám. Tmavé honosné barvy - jako například modrá jsou spíše kompatibilní s mramorem, a spolu tak vytvoří atmosféru luxusu. Pokud nejste fanoušek barev, můžete zvolit jemnější variantu. Světlá mozaika a koupelnový nábytek s dřevěným detailem design Art Deco také vytvoří. Opět si všimněme detailů - květiny a velká originální zrcadla dovedou Vaši koupelnu k dokonalosti.

Moderní Art Deco koupelna

Dřevěný design

série Stellantis
Moderní Art Deco koupelna

Jemné pastelové barvy

série Vanessa Olive
Moderní Art Deco koupelna

Tmavé honosné barvy

série Velluto Blue

 

 

4. Volně stojící vany

Pokud máte dostatek prostoru, volně stojící vana bude hitem. Stane se dekorativním prvkem a hlavní položkou koupelny. Nechte se ohromit rozmanitostí tvarů - objednejte si oválné, obdélníkové nebo asymetrické vany v rozměrech přizpůsobených velikosti místnosti. Ani barvám se meze nekladou. Sněhově bílou to vše teprve začíná. Na první fotografii si můžeme všimnout jemné pastelové barvy zkombinované s dřevem. Na další fotografii vidíme krásný elegantní černý mat se zlatým doplňkem. A na poslední fotografii je vidět tmavá honosná barva spojená se sněhově bílou volně stojící vanou. 

Moderní Art Deco koupelna

Volně stojící vana Abi

Moderní Art Deco koupelna

Volně stojící vana Amona

Moderní Art Deco koupelna

Volně stojící vana Neo M+

 

 

Pokud je vaším snem luxusní koupelna a chcete si užívat její funkčnost po mnoho let, podívejte se do naší nabídky. Celou koupelnu ve stylu Art Deco můžete zařídit u nás. Neváhejte přijet do našeho showroomu. 

Veronika ve spolupráci s kočkou AploMačkou
Aplomo

mceclip0