SLEVA -5% S KÓDEM JARO24 NA VEŠKERÝ KOUPELNOVÝ NÁBYTEK

Sprchový kout nebo vana?

Sprchový kout nebo vana?

Koupelna je jednou z nejdůležitějších místností v domě nebo bytě. Přeci jenom v koupelně každý den začíná a končí. Po probuzení naše první kroky míří právě do koupelny a před uložením do postele tomu není jinak. Proto, pokud právě řešíte anebo řešit budete, zařizování nové koupelny, doporučujeme nezanedbat důležité prvky každé chytře řešené koupelny.

Lidé se dělí na dvě skupiny, a to milovníky sprchy a milovníky vany, pokud jste něco mezi, budete muset vymyslet prostor v koupelně tak, abyste si mohli dopřát vanu i sprchový kout. Často však v koupelně není dostatek místa pro obě varianty, v takovém případě je na místě velmi dobře promyslet, co je pro Vás důležitější. Takové rozhodování ale nemusí být vůbec snadné.

Vana nebo sprcha?

Vana v koupelně

V případě volby vany do koupelny doporučujeme promyslet prostor v koupelně tak, aby vana nezabírala příliš místa a aby se do celé koupelny hodila. Pokud prostor v koupelně příliš řešit nemusíte a do koupelny se Vám vejde v podstatě jakýkoliv typ vany, zamyslete se nad volně stojící vanou. Ta je právem totálním bestsellerem v oblasti designu a praktičnosti v koupelně. Nyní už ale příliš neplatí, že pro volně stojící vanu musí být koupelna velkých rozměrů. Výrobci volně stojících van moc dobře vědí, že koupel ve volně stojící vaně stojí za to a že má řadu obdivovatelů a dost často u ní obdivovatelé také skončí, proto je v nabídce takových van řada rozměrů, tzn. délek a šířek tak, aby opravdu každý si dokázal vybrat tu svou, nehledě na velikosti koupelny. Dost často od našich zákazníků slýcháme, že jim rozměry jejich koupelny nedovolí volně stojící vanu mít, my je tak však v několika případech vyvádíme z omylu. Doporučujeme se podívat na vanu Risa, Goya XS, Emma anebo třeba Avita A-line. Nicméně, podobných van menších rozměrů, máme v nabídce opravdu dost.

V oblasti van však nemusíte vybírat pouze z van volně stojících, někdo jim dodnes nepřišel ani na chuť (ať už po designové stránce nebo kvůli vyšší ceně). Nabízíme také klasické rovné vany, vany rohové nebo asymetrické a vany různých tvarů. Tyto vany lze obezdít a obložit obkladem anebo lze zakoupit krycí panel k vanám, který vanu kolem dokola, ze všech viditelných stran, obejme a zakryje konstrukci a nožičky vany. V takovém případě, u některých van, poté vana působí jako volně stojící.

Poté také velmi často řešíme problematiku spojení vany a pohybového omezení našich zákazníků. Velmi často naši zákazníci touží po vaně, avšak přístup do vany je pro ně nekonečný boj a obavy, že si, jakkoliv při vstupu a výstupu ublíží. Navíc jsou pro ně tyto úkony opravdu nejednoduché. Překročení vany může dát zabrat i člověku, který nemá žádné zdravotní problémy, natož lidem, kteří opravdu něčím trpí. Kde by však byla spravedlnost, pokud by si vanu mohl dovolit jen mladý a plně zdravý a zdatný člověk? Nabízíme proto vany s dvířky, díky kterým pocítíte naprostý komfort a užijete si řádného relaxu v koupelně. Vana s dvířky je obrovským pomocníkem při každodenním užívání koupelny, stačí jen otevřít dvířka, usadit se, dvířka zavřít a napustit si zaslouženou koupel. Vana s dvířky však nemusí sloužit pouze lidem, kteří mají omezenou schopnost pohybu, může být také výborným pomocníkem mamince s malými dětmi.

Sprchový kout v koupelně

Pokud jste se rozhodli pro sprchový kout ve Vaší koupelně, nebudete litovat. Pokud si však můžete dopřát obě varianty, sprchový kout i vanu, jste opravdovými šťastlivci. Sprchový kout může být oázou klidu a relaxu v koupelně, pokud zvolíte ideální rozměry a provedení. Nabídka sprchových koutů je velká, dokonce obrovská. Záleží na rozměru, na barevném provedení profilů, na bezrámovém provedení, na tom, zda si budete přát sprchový kout se sprchovou vaničkou či bez vaničky s použitím odtokového žlabu (kanálku) a mnoho dalšího. V případě, že se snažíte o bezbariérovou koupelnu, jako je tomu v posledním čase trendem, doporučujeme výběr bezrámových sprchových koutů s použitím odtokového žlabu. Bezrámový sprchový kout nemá přespřílišné ohraničení kolem dokola hliníkovými profily, povětšinou obsahuje pouze profily u stěn a poté vzpěrnou tyč pro 100 % stabilitu sprchového koutu. Díky odtokovému žlabu docílíte jednoduchého a čistého provedení sprchovacího prostotu.

V nabídce máme samozřejmě také sprchové kouty včetně sprchové vaničky, již v kompletaci, abyste nemuseli hledat ke sprchovému koutu vhodnou vaničku. U této varianty lze vybírat z vaniček nízkých nebo dokonce hlubokých, což velmi často dokonale nahrazuje vanu pro malé děti. Takové řešení často volí zákazníci, kterým se do koupelny vejde skutečně pouze sprchový kout anebo zkrátka vanu nechtějí.

Finální výběr je samozřejmě pouze na Vás, my jsme však připraveni Vám s čímkoliv poradit, navést Vás správným směrem a vymyslet pro Vás koupelnu takovou, aby splňovala veškeré Vaše očekávání. 

 

 

 

 Bára ve spolupráci s kočkou AploMačkou
Aplomo

mceclip0